Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Usein Kysytyt kysymykset

 

Tällä sivulla on vastauksia useimmin kysyttyihin leirien hakuun tai itse leirejä koskeviin kysymyksiin. Mikäli kysymykseesi ei löydy täältä vastausta tai haluat lisätietoja, ole yhteydessä täältä yhteystietolomakkeen kautta.

 

Lapseni on vasta 7-vuotias. Voiko hän osallistua viikkoleirille?

Voiko leirille osallistua, jos lapsella on rajattu ruokavalio tai jokin pitkäaikaissairaus?

Pääsikö lapseni leirille, johon hän ilmoittautui?

Kuinka monta lasta otetaan yhdelle leirille ja kuinka paljon henkilökuntaa on?

Miten voin varmistaa sen, että lapseni pääsee kaverin tai sisaruksen kanssa samalle leirille?

Miten voin perua leiripaikan?

Voiko leirille ilmoittautua puhelimitse tai netissä?

Koska ilmoittautumisaika kesän leireille päättyy?

Miten leirimaksu muodostuu?

Miten voin varmistaa sen, että kaverukset tai sisarukset pääsevät samaan telttaan nukkumaan?

Millainen porukka huolehtii leiriläisistä?

Voiko leirillä nukkua sadesäällä sisällä?

Milloin leirille lähdetään ja sieltä tullaan - ja miten?

 

 

Lapseni on vasta 7-vuotias. Voiko hän osallistua viikkoleireille?

Viikkoleirit ovat sopivia kaikille 8-13 –vuotiaille, mutta myös 7-vuotiaan lapsen voi ilmoittaa leirille, mikäli vanhemmat uskovat hänen olevan riittävän kypsä selviytymään leiriolosuhteissa. Leirillä asutaan teltoissa eikä leirin käytössä juurikaan ole sisätiloja. Leirin ohjelma on kuitenkin suunniteltu niin, että sekä nuoremmat että vanhemmatkin leiriläiset voivat kokea huippuhauskan leirin ja viihtyä ulkona luonnossa.

 

Voiko leirille osallistua, jos lapsella on rajattu ruokavalio tai jokin pitkäaikaissairaus?

Kesäleirillä lasten hyvinvoinnista huolehtii ohjaajien lisäksi ammattitaitoinen keittiöhenkilökunta, jolla on valmiudet huolehtia vaativistakin ruokavalioista. Ilmoittautumislomakkeessa kysytään mahdolliset erityisruokavaliot sekä terveystiedot, jotta ne voidaan ottaa hyvin huomioon ennen leirin alkua. Terveys- ta iruokavalioasioissa voi ottaa vielä erikseen yhteyttä leirinjohtajaan ennen leirin alkua.

 

Pääsikö lapseni leirille, johon hän ilmoittautui?

Kun olet lähettänyt verkkohakemuksen, sinulle lähetetään sähköpostissa vahvistusviesti ilmoittautumisesta. Vahvistusviestistä voit vielä varmistaa, että ilmoitit lapsesi oikealle leirille. Mikäli leiri on täynnä, on sinne mahdollista ilmoittautua varalle. Leiripaikan vapautumisesta tulee vahvistusviesti sähköpostiin.

 

Kuinka monta lasta otetaan yhdelle leirille ja kuinka paljon henkilökuntaa on?

Viikkoleireille otetaan maksimissan 25 lasta, jolloin leirillä on 5 täysi-ikäistä leiriohjaajaa, 2 apuohjaajaa ja yksi keittiötyöntekijä. Mikäli lapsia tulee enemmän kuin 25, palkataan lisää leiriohjaajia.

 

Miten voin varmistaa sen, että lapseni pääsee kaverin tai sisaruksen kanssa samalle leirille?

Asiasta kannattaa mainita ilmoittautumislomakkeen kohdassa ”lisätietoja”, jolloin tämä voidaan huomioida, jos leirien osallistujamääriä joudutaan tasaamaan. Leirit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja leirin tullessa täyteen, pääsee varasijalle. Tästä syystä samalle leirille haluavien lasten hakemukset tulisi lähettää suunnilleen samaan aikaan.

 

Miten voin perua leiripaikan?

Peruutus tehdään aina sähköpostitse osoitteeseen info@leiriseikkailu.fi

Peruutus tulee tehdä viimeistään viikkoa ennen leirin alkua, jolloin leirimaksu palautetaan. Leirimaksu palautetaan aina sairastapauksissa, jolloin lääkärintodistus tulee toimittaa Partiotoimistoon (Läntinen Pitkäkatu 13, 20100 Turku – lukollinen postilaatikko löytyy myös kadun varresta) viimeistään kuukauden kuluessa leirin päättymisestä. Leirimaksun maksamatta jättäminen ei riitä peruutukseksi.

 

Voiko leirille ilmoittautua puhelimitse tai netissä?

Leirille voi ilmoittautua ainoastaan sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Apua lomakkeen täyttämiseen ja ilmoittautumiseen saa osoitteesta info@leiriseikkailu.fi.

 

Koska ilmoittautumisaika kesän leireille päättyy?

Leireille voi ilmoittautua niin kauan kuin niillä on vapaita paikkoja jäljellä. Leirit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja leirin tullessa täyteen on mahdollista ilmoittautua varasijalle.

 

Miten leirimaksu muodostuu?

Toiminnassamme on tärkeää, että lapset viihtyvät leireillämme ja huoltajat voivat olla turvallisin mielin, kun lapsi on leirillä. Leireillämme on aina riittävästi henkilöstöä, jotta voimme taata sekä turvallisen leiriarjen sekä korkeatasoisen ohjelman. Leirimaksu sisältää täyden ylläpidon, majoituksen, monipuolisen ja mukaansatempaavan leiriohjelman, ohjaajien osaavan huolenpidon ja ohjauksen sekä toissijaisen tapaturmavakuutuksen.

 

Miten voin varmistaa sen, että kaverukset tai sisarukset pääsevät samaan telttaan nukkumaan?

Lapset saavat itse valita telttakaverinsa, kun telttaryhmät jaetaan leirin ensimmäisenä päivänä heti leiripaikalle saapumisen jälkeen. Myös niille, joilla ei ole vielä leirin alussa ennestään tuttuja kavereita, etsitään sopiva telttakaveriporukka.Telttakaveritoiveista voi ilmoittaa myös ilmoittautumisen yhteydessä.

 

Millainen porukka huolehtii leiriläisistä?

Leirillä leiriläiset jaetaan telttaryhmiin, jotka saavat omat vastuuohjaajansa. Näiden lisäksi leirillä on muita ammattitaitoisia ohjaajia sekä ensiapuvastaava. Ohjaajien esimiehenä toimii leirinjohtaja yhdessä varaleirinjohtajan kanssa. Kesäleireillä toimii lisäksi leirikokki, joka vastaa herkullisesta ja erikoisruokavaliot huomioon ottavan ruoan tekemisestä leirin aikana.

 

Voiko leirillä nukkua sadesäällä sisällä?

Kesäleirillä leiriläiset majoitetaan Niger-mallisiin noin viiden hengen harjatelttoihin, joissa on pohjalla puinen laveri ja maavaate. Teltat pitävät hyvin vettä ja tarvittaessa niihin laitetaan sadesuoja. Jotta telttamajoitus olisi mahdollisimman mukava, on leirillä mahdollisuus vaatteiden ja makuupussien kuivatukseen. Leirillä on myös varamakuupusseja ja alustoja kastuneiden tilalle lainattaviksi. Lisäksi omat ohjaajat auttavat tarvittaessa leiriläisiä valitsemaan asianmukaisen varustuksen säähän kuin säähän. Leirillä viihtymisen kannalta on tärkeää, että leiriläisillä on hyvä makuupussi, sadevaatteet ja paljon lämpimiä varavaatteita. Leirillä on myös poikkeustilanteessa mahdollisuus tilapäiseen sisämajoitukseen, mutta siihen turvaudutaan vain poikkeustapauksissa. Käytännössä teltoissa nukutaan kelillä kuin kelillä.

 

Milloin leirille lähdetään ja sieltä tullaan – ja miten?

Leirielämys alkaa jo bussimatkalla! Tarkat tiedot leireille lähdöstä ja paluusta löytyvät retkikirjeestä, joka lähetetään sähköpostilla leirille ilmoittautuneille viimeistään kaksi viikkoa ennen leirin alkua. Lähtö ja paluu tapahtuvat Turun linja-autoaseman tilausajolaiturilta, jossa leiriohjaajat ovat toivottamassa leiriläiset tervetulleiksi. Bussikuljetukset leiripaikalle ja takaisin sisältyvät leirin hintaan.